Film

Film: The cabin in the cotton, regi Michael Curtiz, USA 1932

The Cabin in the Cotton. Regi: Michael Curtiz, USA, 1932. Manus: Paul Green, basert på en roman av Harry Harrison Kroll. Foto: Barney McGill. Medv: Richard Barthelmess, Bette Davis, Dorothy Jordan, Hardie Albright, David Landau m.fl. Engelsk tale, utekstet. 35mm, s/hv, 1 t 18 min. The Cabin in the Cotton The Cabin in the Cotton er en ’pre-Code’-film, det vil si en film fra før Hollywoods system for selvsensur trådte i kraft i 1934. Den er langt ifra den dristigste fra denne perioden, men den tillater en ung Bette Davis å spille hemningsløst på sex, og å avlevere den klassiske replikken "Ah'd like to kiss ya, but ah just washed ma' hair!" The Cabin in the Cotton var en gjennombruddsfilm for Bette Davis. I filmen følger vi leilendingen Marvin Blake som kommer i konflikt med plantasjeeieren Norwood når han prøver å kjempe seg oppover den sosiale rangstigen. Bedre blir det ikke når han forelsker seg i sjefens sexy og forføreriske datter Madge, selv om hun overbeviser faren om å ansette Marvin som bokholder. Dermed avdekker han snusk og korrupsjon, og han prøver å megle mellom den mektige landeieren og arbeiderne som prøver å danne fagorganisasjon. The Cabin in the Cotton er også en av de beste tidlige lydfilmene til Michael Curtiz, som i dag nesten utelukkende huskes for Casablanca (1942). Curtiz (opprinnelig Manó Kertész Kaminer og senere Mihály Kertesz) ble født i Ungarn i 1888, og han regisserte minst 50 filmer i Europa, og over dobbelt så mange i USA, mellom 1913 og 1961. Han gjorde størst suksess som ansatt hos Warners på 30- og 40-tallet, med filmer som The Adventures of Robin Hood (1938), Angels with Dirty Faces (1938), Casablanca og Mildred Pierce (1945). CiT/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.