Foredrag

EKSTREMSPORT - LYKKE ELLER GALSKAP? med bl.a. Kristen Reagan og Lars Svendsen

I søken etter lykke bygger vi mennesker trygge rammer for vår tilværelse. Men er det gode liv et beskyttet liv? Ekstremsport kan være en sunn brytning med hverdagens tvangstrøye. Selvutvikling og selvrealisering er to velklingende ord, godt forankret i det moderne samfunn. Ekstremsport tillater mennesker å utfordre seg selv til det ytterste og oppnå mestringsfølelse som vanskelig lar seg sidestille med noe annet. Slik kan ekstremsport være en livsstil som gjenskaper individets frihet til å løsrive seg fra fastlåste livsmønstre. De som velger å sveve mellom liv og død utsetter andre for belastninger. Mange mener ekstremsport ikke er mer enn pur egoisme. Er det etisk forsvarlig at en dugnadsstyrt organisasjon som Norsk redningstjeneste skal bruke sin kapasitet på dumdristige mennesker som ønsker et adrenalinrush? Tormod Granheim opplevde den beste og verste dagen i sitt liv da han som verdens første kjørte ski ned Mount Everests nordside. Underveis mistet turkameraten livet da et rappellfeste røk omkring 8500 meter over havet. Granheim driver fortsatt med profesjonell skikjøring, og er en av mange erfarne utøvere som mener at riktige forholdsregler sikrer en moderat risiko. Kristen Reagan, som figurerte i dokumentaren Loop, vil også dele sine erfaringer om lykkens galskap, utfordret av filosof Lars Svendsen og Jahn Petter Berensen fra Røde Kors.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.