Foredrag

Akademiet Cinemateket - finsk film i 100 år. Fordreag ved Peter von Bagh

Akademiet Cinemateket: Finsk film 100 år I år er det 100 år siden den første finske filmen Salaviinanpolttajat ble laget. Direkte oversatt er tittelen ”Hjemmebrennerne”, noe som stemmer bra med mange sitt stereotype inntrykk av finner og alkohol. Stammer så dette bildet av finner i stor grad fra filmer? Ja, antyder Peter von Bagh i artikkelen på de forrige sidene. Det bildet utlendinger måtte ha av et land er i stor grad prisgitt dette landets filmer, og von Bagh burde vite hva han snakker om. Han er Finlands store kapasitet på landets filmhistorie. Von Bagh er en ressursperson hvis CV kunne fylt flere sider av dette heftet. Vi nøyer oss med å si at han er professor i film, redaktør, regissør og dokumentarist; han har skrevet over 20 bøker om film og annen populærkultur; han har jobbet som professor ved Universitetet for kunst og design i Helsinki; han har vært leder for det finske filmarkivet, og i dag er han kreativ leder ved filmfestivalen Il Cinema Ritrovato i Bologna, en festival som regnes som den viktigste i verden hva gjelder historisk film. I tillegg mottok han tidligere i år det finske undervisningsministeriets pris for informasjonsspredning, for sin ”mangesidige livsgjerning for informasjonsspredning". Ministeriet skrev videre at ”Peter von Bagh og film er et begrepspar som har blitt en uadskillelig del av den finske kulturarven”. Peter von Baghs foredrag er gratis for våre medlemmer. Obs: Obligatorisk medlemsskap. red.

Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.