Film

Min hemmelige blomst (Pedro Almodóvar, Spania, 1995)

Min hemmelige blomst Leo, spilt av Marisa Paredes, skriver pocketromaner under pseudonymet Amanda Gris. Når forholdet til hennes mann når et krisepunkt, og hun befinner seg alene i Madrid, begynner hun å skrive mørkere fortellinger. Hun ønsker å fri seg fra kontrakten hun har til forlaget som krever romantiske fortellinger, og søker andre muligheter hos ulike folk. Dette gjør at hun må konfrontere seg selv og pseudonymet sitt, slik at hun kan finne en egen identitet og sin plass alene i byen. Stilistisk sett får denne gang Almodóvar hjelp av to viktige personer bak kamera. Dette er første Almodóvar-filmen til komponist Alberto Iglesias, som gir filmen en ekstra følelsesmessig dybde. Dette er også første samarbeid med fotograf Affonso Beato. Den visuelle stilen i Min hemmelige blomst er mer rolig enn i tidligere filmer og sterkt preget av bruk av speil. Speilbildene fordobler og fragmenter karakterene i en nærmest ekspresjonistisk stil som Beato videreutvikler i Live Flesh (1997) og Alt om min mor. "Almodóvar's most open, unadorned, emotive and maybe even courageous film to date ... strikes the heart without trickery." Trevor Johnson, TimeOut. CiT/red.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.