Film

Once You’re Born You C an N o L onger Hide. Regi: Marco Tullio Giordana, It./Fr./Storbr. 2005

Once You're Born You Can No Longer Hide Barnet til en rik forretningsmann faller over bord under en yacht-utflukt, og blir plukket opp av et lasteskip med ulovlige innvandrere. Der stifter han blant annet bekjentskap med et rumensk søskenpar og de brutale sicilianerne som styrer virksomheten. Siste del i Giordanas “Best of Youth”-trilogi handler om de mange ulovlige innvandrerne som setter kursen mot Italias lange kyst. “Italia er et av de europeiske landene som ikke har en lang kolonihistorie,” har Giordana uttalt om filmen. ”Vi har aldri måttet venne oss til å være i kontakt med De Andre, eller å ha mennesker fra andre kulturer rundt oss. (…) Politikerne våre er blant de verste i verden. Siden vi ikke kan forvente noe særlig fra den kanten, er det opp til det italienske folket å utvise respekt overfor mennesker fra andre kulturer.” Ved å bruke et barn i hovedrollen, ønsket Giordana å se komplekse problemstillinger via en som verken er formet av rasisme eller solidaritetstanker. Birgitte Rustad Wegener (CiO)
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.