Film

Beautiful frenzy. Regi Christina Hallstöm og Manda Wabäck, Sverige 2001

Beautiful Frenzy. Regi: Christina Hallström og Mandra Wabäck., Sverige, 2001. Manus: -. Foto: Christina Hallström og Mandra Wabäck.. Musikk: The Ex m.fl. Medv: The Ex m.fl. Nederlandsk, svensk og engelsk tale, svenske undertekster. Beta SP, farger, 52 min. Beautiful Frenzy Siden starten som anarko-punkband i Wormer i Nederland i 1979 har The Ex utviklet seg til å bli en smeltedigel av mange ulike musikalske stilarter; noise, folk, jazz og etnisk musikk. Bandet består i dag av originalmedlemmene Terrie (gitar) og G.W. Sok (vokal), samt gitarist Andy (medlem siden 1990) og de nyere rekruttene Rozemarie (kontrabass) og Katherina (trommer). The Ex er et klassisk indie/DIY-band. De gir ut platene sine på eget selskap, booker sine egne konserter og står fjellstøtt utenfor mainstreamen. Ikke overraskende er bandets bakgrunn fra venstreradikalisme og politisk punkbevegelse, og de har gradvis opparbeidet seg en posisjon som har gitt dem muligheten til å samarbeide med likesinnede musikere som Fugazi, Tortoise, Sonic Youth, Han Bennink og Steve Albini – Shellacs gitarist som har produsert flere av The Ex sine plater. Beautiful Frenzy er et eksklusivt portrett av bandet, filmet over en toårsperiode på turnéer i USA og Europa, på punkhus, rockeklubber og avantgardejazz-festivaler, på øvingslokalet og hjemme hos bandmedlemmene. I tillegg har regissørene fått tilgang til en gullgruve av arkivmateriale. Stikkord for The Ex sin musikalske virksomhet er sjangerblanding, konsentrasjon, improvisasjon, allsidighet – og underholdning! Filmen om The Ex vises nå for aller første gang i Bergen, og egner seg ypperlig som oppvarming til konserten på Kvarteret fredag 9. mars. Svein Inge Sæther (CiT)/red. The Ex spiller sammen med norske Huntsville på Det Akademiske Kvarter fredag 9. mars. Konserten presenteres av Rikskonsertene og Aktive Studenters Forening. -------------------------- Billetter Koster kr 40,- Billettsalget starter 20 minutter før forestilling. Visningssteder: Cinemateket USF har filmvisninger i Cinematek-salen på USF Verftet, Georgernes verft 12 på Nordnes, normalt tirsdager, onsdager, fredager og søndager kl. 19.00 og 21.00. Bergen filmklubb og Cinemateket USF viser film. Faktisk rundt 200 titler i året, noe som er like mange filmer som Bergen Kino viser. Vi tilbyr våre medlemmer filmer fra hele filmhistorien. Fra 1895 til dags dato; fra 15-timers drama til ettminutts kortfilmer; film som aldri har vært vist i Norge og klassikere som kan ses om og om igjen til øyet blir stort som en vott; regissørserier og sjanger- og temapresentasjoner; kalkuner og mesterverk; avant garde, kunst og kitsch; velkjent og ukjent, små lokale og store internasjonale produksjoner; barnefilmer og splatterkomedier... Du bør kunne finne noe av interesse her. Medlemskort: gyldighet og salgsperioder På grunn av kinoloven må man være medlem av Bergen filmklubb og Cinemateket USF for å se filmene som vises. Medlemsskap koster kroner 90,-og er å få kjøpt i billettsalget før alle visningene. Merk at medlemskortet gjelder for både Bergen filmklubb og Cinemateket USF, samt at det normalt også gjelder for de fleste andre filmklubber i Norge. Medlemskort selges og er gyldig halvårsvis; vår og høst. VÅR: i salg i perioden 1/11 - 30/4, gyldig i perioden 1/11 - 30/6. HØST: i salg i perioden 1/5 - 31/10, gyldig i perioden 1/5 - 31/12.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.