Film

"Reisen til Italia", regi: Roberto Rossellini

Da Reisen til Italia kom ut i 1954 ble den slaktet av kritikere og oversett av publikum, men filmen har siden gradvis oppnådd den respekten den fortjener. I dag er den ansett som en av den italienske mesterregissøren Roberto Rossellinis bedre filmer. Rossellini og filmens stjerne Ingrid Bergman var gift da de laget filmen, men som ekteskapet i filmen viste deres reise til Italia at forholdet var problematisk. Den kritiserte filmen fikk til alt overmål mye av skylden for Bergman og Rossellinis påfølgende skilsmisse. Bergmans sjarm var en av de få tingene filmen ikke fikk pepper for, da hun som vanlig greide å smelte den kaldeste kritiker. Det britiske ekteparet vi følger i filmen er på tur til Italia for å kvitte seg med villaen til en avdød onkel. Paret er sofistikert og velstående, men Napoli har trekk som er med på å korrumpere et allerede kjølig forhold. De drar frem det verste i hverandre. Når de er sammen er han sarkastisk og hun kritisk. Sjelden har et raknende ekteskap blitt skildret mer realistisk på film. Den ustø og haltende dialogen som kritikere og publikum reagerte på i 1954 var gjennomtenkt, og kan i dag ses på som et godt eksempel på dårlige relasjoner og manglende kommunikasjon. Realisme er i aller høyeste grad Rossellinis greie. Han var blant de første ut på bølgen av neorealistiske filmer i Italia etter Den andre verdenskrig, med Roma, åpen by i 1945. ht
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.