Film

"Festen", Regi: Aleksandar Davic, Serbia og Montenegro 2004

Sommeren 1991 er Kroatia på kokepunktet. Landet er i ferd med å gå opp i sømmene, og krigen synes uunngåelig. Midt oppe i dette bestemmer Vera seg for å feire 24-årsdagen sin i foreldrenes villa på landsbygden. Hun får med seg en gruppe venner, som mer enn gjerne vil komme seg vekk fra byen – guttene betrakter dessuten en tur på landet som en anledning til å unnslippe innkalling til militærtjeneste. Vel fremme utvikler festen seg med fjerne drønn og ekstrasendinger på tv som dramatisk bakteppe. Ungdommene forsøker etter beste evne å holde stemningen oppe med remedier som grenseløse mengder alkohol, dop og sex. Stemningen bærer preg av stundens alvor, og alle forsøker å glemme de kaotiske tilstandene som hersker andre steder i landet. Sakte, men sikkert kryper fronten nærmere villaen, og drønnene lar seg ikke lenger bortforklare som tordenskrall. Ungdommene tvinges til å forholde seg til de brutale realitetene, og kastes inn i krigshandlingene. Festen er den unge regissøren Aleksandar Davics debutfilm, og ble vist under vignetten "Unge talenter" ved filmfestivalen i Berlin.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.