Film

Gullalderen, av Luis Buñuel

Gullalderen Gullalderen er Buñuels andre film, og kanskje hans viktigste. Den bygger videre på kortfilmen Den Andalusiske hund (se egen omtale). Filmen handler om to elskere som har erklært krig mot det etablerte samfunnet og dets moral, som de mener virker undertrykkende for kjærligheten og seksualiteten. Filmen retter også skarpt skyts mot kirken og myndighetene. Den ble sett på som svært provoserende i sin samtid. Franske borgere kalte den blasfemisk, og myndighetene i Paris gikk så langt som å forby filmen og stengte kinoen den gikk på. Buñuel var sterkt inspirert av Marquis de Sades ideer om frihet, de Sade har faktisk en ukreditert finger med i filmen. Selv om Gullalderen er en lydfilm, er den laget i en stumfilmaktig ånd med lite tale og tekst.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.