Film

Den Andalusiske Hund, av Luis Buñuel og Salvador Dalí

Den andalusiske hund Den andalusiske hund er en film uten kronologisk sammenheng i handling, sted og tid. Den er en av 20-tallets mest berømte filmer og holdes fremdeles for å være noe av det merkeligste som er festet til filmrullen. Buñuel og Dalí var inspirert av underbevisstheten, drømmeverden og Bretons manifest. Dette er Buñuels debutfilm og allerede her kan man spore det som skulle komme til å bli et av hans mest sentrale tema: Oppgjøret med katolisismen. Selv om du ikke føler deg stø i fransk trenger du ikke å fortvile, i vanlige stumfilmer er mellomtekstene ment som en hjelp til å forstå hva som skjer, slik er det ikke her, snarere tvert imot. Den andalusiske hund er en surrealistisk film helt ut til siste tomme, bildene glir over i hverandre og handlingsbitene er irrasjonelle. Forsøk på tolkning anbefales ikke. Buñuel sa i etterkant av premieren at han ikke ønsker å fornøye sitt publikum, men å fornærme dem.
Tilbake til programmet

Billetter til arrangementer på USF kjøpes på forsalg eller i døren. Se informasjon i oppføringene til det enkelte arrangement. Bevegelseshemmede har egne parkeringsplasser foran bygningen og enkel adkomst til alle scenene. USF Verftet har ikke ansvar for salg eller refundering av billetter eller programendringer som arrangør gjør.